dilluns, 26 de setembre del 2011

Vídeo d'Interactivitat

Les idees principals que he extret d'aquest vídeo són:

- Els ordinadors han esdevingut màquines per a comunicar-nos. Podem arribar a determinats conceptes situats en pàgines diferents amb un sol click. Això fa que podem buscar paraules clau de manera molt ràpida. El seu creador va ser B. Bush (segle XX) i tenia com a objectiu millorar la comunicació científica.

- Quan van aparèixer els ordinadors no estaven prou desenvolupats per fer recerques mitjançant associacions d'idees. Ted Nelson va crear una xarxa semblant a internet trenta anys abans del descobriment d'aquest. No es va implantar però va introduir termes com hipertext (nou model d'informació relacionada) i hipermedia (text amb sons, imatges i animacions), relacionats amb enllaços que formen una xarxa.

- Investigadors lideratrs per D.E van inventar el ratolí, aconseguint així una comunicació interactiva.

- Els primers hipermedia (programes interactius) van aparèixer als anys noranta en CD. La majoria amb propòsits educatius com per exemple Joan Miró. Això permetia la interacció d'una persona amb ella mateixa.

- Els videojocs van ser els programes interactius de més impacte ja que van aprofitar les millors qualitats de la interactivitat.

- La xarxa d'internet va permetre la interacció amb altres persones amb aplicacions socials i comercials, gràcies a la interfície: conjunt de grafismes que fan possible el diàleg entre usuari i ordinador. Hauria de ser senzill però el procés és bastant complicat



Edu3.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada