dimecres, 9 de novembre del 2011

Ens iniciem al programa Moviemaker

És un programa molt bàsic per fer petits montatges de vídeo amb audio.

En el vídeo que realitzem podem afegir cançons de Jamendo per exemple, on hi trobem música lliure i gratuita.
A l'hora de penjar un vídeo cal veure la informació que conté, com més informació transmetem per segon més kB hi ha i més qualitat té. Per exemple, una música de 194kB està prou bé mentre que una de 300kB té molta qualitat.
  • Quan hem fet el vídeo cal clicar a mirar fotograma per saber com queda. El format estàndard és de 720X576. 
  • Si posem 25 fotogrames per segon també ens sortirà amb un tamany estàndard. Si en posem poques, quan hi ha moviments ràpids semblarà que es salti. Com menys fotogrames menys pesa l'arxiu de vídeo (per això les webcams en tenen pocs).
  • Hi ha programes amb més qualitat com el Vinacle Studio o el Premiere.
  • Quan fem el vídeo amb el Moviemaker és important copiar tot el projecte a una carpeta perquè així la podem anar traslladant sense perdre informació.

Com tallem un tros de vídeo i el posem a l'inici? 
  1. Arrossegar el vídeo al moviemaker (pantalla principal). 
  2. Clicar, Editar, Dividir. Eborrar la part que no interessa (un tros petit d'uns quants segons).
  3. Arrossegar la part seleccionada al costat esquerre. 
  4. Cal seguir una lògica cinematogràfica. 
  5. Si volem posar fotografies les hem de guardar també a la carpeta. Tots els arxius que volem posar al vídeo han d'anar a la mateixa carpeta. Seleccionem les fotografies i les arrosseguem cap al vídeo. Cada fotografia ens mostra la seva durada (exemple: 5 segons).
  6. De cada retall podem triar si volem sentir el so del vídeo o el so de la cançó que hem afegit al vídeo. L'audio es posa al vídeo de la mateixa manera que les fotografies i els retalls: seleccionar i arrossegar. Si volem posar una altra música sobre el so del vídeo ho seleccionem > editar > volum de video (seleccionem el vídeo que volem sentir). Si no volem sentir-ne cap seleccionem totes les parts.
  7. Les transicions han de lligar, no podem posar plans diferents. Si no ho podem enganxar bé és millor encadenar-ho: Seleccionar > Encadenar (seleccionar l'encadenat). Es poden ser servir però en moments comptats. Cal que mirem els diversos efectes que hi ha per lligar les seqüències.                  Els efectes els posem al segon retall perquè es produeixi el canvi entre el primer i el segon retall.
  8. Al principi, per exemple, podem posar les fotografies en sèpia perquè ens doni la sensació d'antic i després podem pixelar (efecte) i passar imatges en color, donant la sensació de present.
  9. Per editar la música: Seleccionar>eina d'audio. Per posar la música més lenta/ràpida a l'inici/final posar: Eines de música > Fosa a l'entrada/Fosa a la sortida.
  10. Per posar textos a l'inci, clicar l'opció de Inici. 
  11. Per guardar el  projecte, per tal de modificar-lo cal clicar a la primera finestreta i clicar a "Anomena i desa el projecte" o bé "Desa el projecte" si ja l'haviem desat prèviament.
  12. Un cop acabat el projecte, el guardem en format pel·lícula. Cliquem a la mateixa finestreta (a l'esquerra, la primera) a: Desa la pel·lícula > Format estàndard.
  13. Per penjar el vídeo a Youtube primer cal guardar-lo (Inici > Desa la pel·lícula). Guardar-ho tot a la carpeta que haviem creat i on hi teniem desat tots els documents que formaven part del vídeo. Posar la mida més propera a 640X480. 
  14. No esborrar mai la carpeta per si hi volem fer modificacions. A la nostra aula la tenim a la carpeta Enllaços > Carpeta de l'assignatura. 

Per anar provant els diferents efectes,  com es retalla i s'enganxa un vídeo, els colors del vídeo i totes les possibilitats que hem vist anteriorment, hem modificat un vídeo de la universitat i cadascú ha fet un vídeo d'un minut i l'ha penjat posteriorment al youtube.

El meu és aquest:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada